Temat: DIETA MIĘSNA CZY ROŚLINNA - KTÓRA JEST ZDROWSZA DLA CZŁOWIEKA?
Podczas siódmej edycji postaramy się odpowiedzieć na następujące pytania:
Podczas Targów natura FOOD i beECO na scenie głównej w dniu 17 września 2022 r. poznamy Laureatów Plebiscytu Ekologicznego #ListaORGANICLIFETOP50, organizowanego przez redakcję Magazynu HIPOALERGICZNI, Stowarzyszenie HAPPY EVOLUTION Global Association oraz agencję wydawniczą GELTZ MEDIA.
Na stoisku wystawienniczym Województwa Łódzkiego potencjał kulinarny regionu będą prezentowali uczestnicy XIII Wojewódzkiego Konkursu Produktów Tradycyjnych „Tygiel Smaków 2022” oraz producenci najwyższej jakości lokalnych produktów tradycyjnych wpisanych na Listę Produktów Tradycyjnych Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Konkurs cieszy się dużym zainteresowaniem wśród wytwórców z naszego województwa, gdyż jest organizowany od 2008 roku. Nagrodami w konkursie są rzeźby „Tygielków Smaków 2022” (w 7 kategoriach). Nagrodą główną jest „Tygiel Smaków 2022” przyznawany jednemu, wyjątkowemu produktowi, który, zdaniem Komisji Konkursowej, ma potencjał i może stać się marką regionu. Na przestrzeni 12 lat 99 produktów otrzymało statuetki.
Będzie można posmakować, m.in. przepysznego chleba i wyrobów piekarniczych, degustować wyśmienite wędliny i kiełbasy. Na spragnionych będą czekały soki, kwas chlebowy oraz napój jałowiec. Na osłodę miód z pasiek pszczelarzy w województwie łódzkim. Będą również producenci produktów warzywno-owocowych.
Po raz kolejny w trakcie Targów natura FOOD & beECO spotkamy się podczas „Akademii Biokuriera”. Te inspirujące, branżowe spotkania oraz szkolenia poświęcone zagadnieniom handlu i sprzedaży w biznesie ekożywności to cieszący się waszym ogromnym zainteresowaniem element programu.
Strona 4 z 4
- « Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- Następna »